Regio Bergen op Zoom

Een uitvaart regelen in Bergen op Zoom of in de regio Bergen op Zoom?

Bij Coppens Uitvaart Roosendaal kunt u een persoonlijk afscheid regelen voorafgaand aan de crematie of begrafenis. Met respect, mensgericht, sociaal en met grote betrokkenheid regelen en verzorgen wij uitvaarten in Roosendaal en de gehele regio West Brabant.

Coppens Uitvaartzorg werkt samen met alle crematoria en begraafplaatsen in de regio Roosendaal. U kunt tegenwoordig zelf kiezen op welke locatie, waar u de afscheidsdienst wilt houden, voorafgaand aan de begrafenis of crematie.

Voor veel nabestaanden is het prettig om bij zo’n persoonlijke gebeurtenis met één persoon contact te hebben. Daarom wordt er bij Coppens Uitvaartzorg Roosendaal van begin tot eind geprobeerd om de begeleiding door dezelfde uitvaartbegeleider te laten verrichten . Die zorgt voor een stijlvolle en vlekkeloze uitvaartdienst waar u met een goed gevoel op terugkijkt. Wij vertellen u graag op welke manier wij zo’n gedenkwaardige uitvaart kunnen verzorgen.

Regio-Bergen-op-Zoom Coppens Uitvaartzorg
Roosendaal uitvaart Coppens

Welke mogelijkheden zijn er?

Tegenwoordig hoeft een uitvaart niet meer altijd in een kerk of een crematorium plaats te vinden. Uiteraard behoort dit nog wel tot de mogelijkheden. Crematoria in de regio waar wij een fijne samenwerking mee hebben zijn crematorium Zegestede Roosendaal, crematorium Zoomstede Bergen op Zoom en crematorium Zuylen in Breda. Ook met alle kerken in de gehele regio Roosendaal hebben wij een fijne samenwerking en kunnen wij u uitvaart laten plaatsvinden.

Daarnaast kan een uitvaart op vrijwel elk gewenste locatie plaatsvinden, mocht u een bepaalde locatie in gedachte hebben kijken wij graag met u naar de mogelijkheden.

Veel mensen vinden het tegenwoordig prettiger om de gehele uitvaart op één plek te laten plaatsvinden. In ons uitvaartcentrum, gelegen aan de Meeten 42 in Roosendaal kan de dag van de uitvaart totaal worden verzorgd. U kunt een afscheidsbezoek combineren met een afscheidsdienst en daarna informeel samen zijn in onze sfeervolle condoleance- en catering ruimte. Zo beschikken wij in het afscheidscentrum over een intieme aula, waarin voor groepen tot 90 personen een persoonlijke afscheidsdienst gehouden kan worden. De aula kenmerkt zich door de gemoedelijke en warme uitstraling en heeft een laagdrempelig karakter. Na het afscheid is het fijn om met elkaar rustig na te praten, samen verdrietig te zijn, een toost uit te brengen of herinneringen op te halen aan het leven van uw dierbare. In onze cateringbrochure ziet u wat u de gasten bij het kopje koffie kunt aanbieden.

Wat zijn de kosten van een uitvaart?

De kosten van een uitvaart in Roosendaal zijn afhankelijk van uw wensen en persoonlijke stijl van de overledene. Een uitvaart betekent maatwerk, daarom is het erg lastig om daar direct een bedrag aan te hangen.

U wilt achteraf niet verrast worden door de kosten, daarom maakt Coppens Uitvaartzorg na het vastleggen van de wensen een transparant kosten overzicht. Hierdoor kunt u eventueel nog aanpassingen doen zonder dat u hier direct aan vast zit.

Een aantal kosten staan vast, hiervoor hanteren wij een aannametarief. Hierin vallen alle diensten die wij voor u regelen en vastleggen.

Daarboven op komen de diensten die u afneemt, denk hierbij aan:

 • Uitvaartkist
 • Rouw drukwerk
 • Opbaring thuis of een van onze rouwcentra
 • Locatie van de afscheidsdienst
 • Condoleance
 • Crematie / begrafenis
 • Bloemen

Wij zullen altijd voor u de kosten in beeld brengen zodat u zelf kunt bepalen hoeveel een uitvaart mag kosten. Eventueel kunnen wij voor u twee offertes maken om uiteindelijk een juiste keuze te maken.

Wat moet ik doen direct na het overlijden?

 1. Waarschuw als eerste de dienstdoende (huis)arts of de huisartsenpost. De arts moet namelijk als medisch deskundige officieel de dood vaststellen.
 2. Daarna kunt u Coppens Uitvaartzorg bellen voor de laatste verzorging en / of vervoer en een tijd afspreken voor het regelen van de gehele uitvaart. 0165-564009

Kan ik bij Coppens terecht met mijn uitvaartverzekering?

Ja, u kunt ongeacht waar u verzekerd bent zelf uw uitvaartondernemer kiezen.

Wij zijn onafhankelijk en werken voor elke verzekeringsmaatschappij. Als u dat wilt, verzorgen wij de melding aan de verzekeringsmaatschappij en de uitkering van de polis aan u.

Voor het melden van een overlijden kunt u ons dag en nacht bereiken.

Hoelang na het overlijden mag de uitvaart plaatsvinden?

De dag waarop de uitvaart kan plaats vinden wordt bepaald door een wettelijke termijn van minimaal 36 uur tot maximaal 6 werkdagen na het overlijden.

Dit betekend dat u voldoende tijd om in alle rust de juiste beslissingen te nemen. Dit brengt veel rust met zich mee en is prettig voor de nabestaanden.

Mocht iemand in het buitenland overlijden geldt deze wettelijke regel niet.

Begraven of cremeren Roosendaal?

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Naast de keuzes die gemaakt moeten worden, moeten er in korte tijd veel praktische en persoonlijke zaken geregeld worden. Een van de eerste keuzes die gemaakt moeten worden, is of de overledene begraven of gecremeerd wilde worden.

Of je nu kist voor cremeren in Roosendaal of begraven in Roosendaal, er zijn tal van mogelijkheden. Een begrafenis hoeft ook niet altijd vanuit een kerk te gebeuren. Dit kunt ook doen vanuit een aula van een crematorium of onze eigen intieme aula in Roosendaal.

Inmiddels is cremeren populairder dan begraven: ruim 65 procent kiest inmiddels voor een crematie. Weet u al wat uw wensen zijn? Bij leven kunt u bij Coppens Uitvaartzorg Roosendaal uw keuzes al vast leggen door een wensenboekje in te vullen.

Als het niet bekend is wat de overledene had gewild maakt u hierin zelf een keuze wat het beste bij die persoon zou passen.

Om een goede keuze te kunnen maken staan hieronder een aantal verschillen tussen begraven en cremeren  .

Begraven

 • Na een begrafenis kunnen nabestaanden in alle rust een graf bezoeken en de overledene herdenken.
 • Op de dag van de uitvaart kunt u de overledene tot de laatste rustplaats begeleiden.
 • Een graf moet worden onderhouden door een familielid of worden uitbesteed aan de begraafplaats.
 • Over het algemeen is een begrafenis meestal duurder, maar niet altijd. De kosten van een graf verschillen sterk per begraafplaats (tot honderden euro’s) en zijn afhankelijk van keuzes, kiest u voor een particulier graf of een algemeen graf, wilt u wel of geen grafsteen.
 • Met een particulier graf kunt u als de grafrechten zijn verlopen weer verlengen.De grafkosten betaalt u vaak voor een bepaalde periode. Na 10, 20 of 30 jaar komt er een nieuwe rekening.
 • Het is ook mogelijk om te kiezen voor een graf in de natuur. Bij een begrafenis op een natuurbegraafplaatsgaat het graf op in de natuur, dus er is geen onderhoud nodig. Er zijn ook natuurbegraafplaatsen met eeuwige grafrechten op het graf, waardoor de grafkosten niet verlengd hoeven te worden.

Cremeren

 • U kunt de as van uw dierbare dichtbij u houden
 • Meestal liggen de kosten van een crematie lager dan bij een begrafenis. De kosten kunnen wel sterk verschillen per crematorium.
 • Na de crematie zijn er verschillende mogelijkheden voor de as, denk bijvoorbeeld aan een urn, as-sieraad, columbarium, urnen-nis, begraven van een urn, urnbootje, verwerken in een boom of het verstrooien van de as.
 • Als u voor een urnengrafje of urnenmuur kiest kunt u ook een plek creëren waar u en andere naasten heen kunnen gaan om de overledene in alle rust te herdenken.
 • Het afscheid kan heel intiem en klein worden gehouden.

Wat is jullie werkgebied in de regio Roosendaal?

Coppens Uitvaartzorg is een echt familiebedrijf en al jaren een vertrouwde naam in de regio. Sinds 2000 heeft Coppens Uitvaartzorg al een eigen rouwcentrum in Roosendaal. Vanaf 2016 zijn wij gevestigd aan De Meeten 42 in Roosendaal waar alle mogelijke faciliteiten aanwezig zijn voor een passende uitvaart. Naast Roosendaal verzorgen wij uitvaarten in Wouw, Nispen, Hoeven, Rucphen, Sint Willebrord, Oudenbosch.

Voorgestelde pagina’s