Natuurbegraven

Coppens Uitvaartzorg kan voor u een natuurbegrafenis op een natuurbegraafplaats verzorgen. Natuur begraven gebeurd de laatste jaren steeds vaker.

Wat is een natuurbegrafenis?

Op een natuurbegraafplaats heeft u voor altijd een plekje midden in de natuur. Op een plek die bij u of uw dierbare past.

Dat kan eventueel op Natuurbegraafplaats De Hoevens in Alphen. Hier komen dood en leven in harmonie samen. Hier hoeft geen onderhoud gepleegd te worden en geen beslissing of het graf verlengd moet worden na een aantal jaar.

Een overledene word begraven in een biologisch afbreekbare kist, lijkwade of urn. Zo krijgt de natuurlijk alle mogelijkheid en rust om weer volledig tot bloei te komen. Een natuurbegraafplaats is een bijzondere plaats waar uw nabestaanden in de rust van de natuur een dierbare kunnen gedenken.

natuurbegraven-uitvaarzorg-coppens

Is een natuurbegrafenis kostbaar?

In het algemeen is begraven duurder dan cremeren, vandaar dat steeds meer mensen ook kiezen voor cremeren. Natuurbegraven lijkt duurder dan een “normale begrafenis”. Dit komt doordat u in één keer de kosten betaald voor een eeuwigdurend graf. Waar u bij een “normale” begrafenis meestal voor 20 jaar grafrechten betaald. En als u die daarna telkens voor 10 jaar verlengd komt u uiteindelijk meestal duurder uit.

Als u wilt kunnen wij een passende offerte maken voor en natuurbegrafenis. Mocht u meer vragen hebben kunt u ook contact met ons opnemen.

Wat zijn de regels voor natuurbegrafenis?

Belangrijk is dat de materialen van de kist, lijkwade of urn biologisch afbreekbaar zijn. Ook de kleding die de overledene aanheeft moet uit natuurlijke materialen gemaakt zijn.

De plaats waar uw dierbare word begraven wordt mag geen steen worden geplaatst, u kunt de locatie terugvinden middels GPS coördinaten of eventueel door het planten van een boom of plant.

Voorgestelde pagina’s