Rondom de uitvaart zijn veel vragen.
Bij Coppens Uitvaartzorg begrijpen we dat een uitvaart een emotionele en uitdagende tijd kan zijn voor nabestaanden. Daarom willen we u graag helpen door enkele veelgestelde vragen al te beantwoorden en u te voorzien van de nodige informatie.

Welke vragen heeft u?
Op deze pagina vindt u de vragen die ons vaak gesteld worden rondom het regelen van een uitvaart.
Mocht uw vraag er niet tussen staan kunt u ons altijd even mailen of bellen.
Wat moeten we doen als iemand overlijdt?
Waarschuw als eerste de dienstdoende (huis)arts of de huisartsenpost. De arts moet namelijk als medisch deskundige officieel de dood vaststellen. Daarna kunt u contact opnemen met Coppens Uitvaartzorg voor de laatste verzorging, vervoer en het regelen van de gehele uitvaart.
Ik heb een verzekering, kan ik ook bij jullie terecht?
Ja, u kunt ongeacht waar u verzekerd bent zelf uw uitvaartondernemer kiezen.
Wij zijn onafhankelijk en werken met elke verzekeringsmaatschappij. Als u dat wenst, verzorgen wij de melding aan de verzekeringsmaatschappij en de uitkering van de polis aan u.
Voor het melden van een overlijden kunt u ons dag en nacht bereiken.
Hoe snel na overlijden moet de overledene worden begraven of gecremeerd?
De dag waarop de uitvaart kan plaatsvinden wordt bepaald door een wettelijke termijn van minimaal 36 uur tot maximaal 6 werkdagen na het overlijden.
Wat kost een uitvaart?
De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van uw wensen en de persoonlijke stijl van de overledene. Een uitvaart betekent maatwerk, daardoor kunnen de kosten verschillen. Wij nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen om uw wensen en daarbij behorende kosten te bespreken. Voor elk budget bestaat een passende oplossing. 0165 205 940
Wat kan ik nu al regelen?
Een uitvaart vooraf bespreken maakt voor ons onderdeel uit van een persoonlijk begeleidingstraject. Het is juist heel verstandig om al bij leven uw keuzes kenbaar te maken en vast te leggen in een zogenaamd ‘uitvaartcodicil’ (wilsbeschikking). Dat betekent tenslotte voor uzelf en voor uw nabestaanden een hele zorg minder. Voor nabestaanden is het immers lastig om beslissingen te nemen over de uitvaart van een dierbare zonder precies te weten wat deze zelf zou willen. Bel ons gerust voor een afspraak. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden.
Thuis opbaren, kan dat?
Opbaren in huis is mogelijk. Hiervoor hebben wij uitstekende koelmethoden beschikbaar. We adviseren families wel om vaste bezoektijden aan huis aan te houden, zodat er niet doorlopend bezoek binnen wandelt. Bij een opbaring thuis kan zo veel mogelijk gebruik worden gemaakt van foto’s, kaarsen en persoonlijke spulletjes.
Sinds de laatste wetswijziging van 2010 is thanatopraxie toegestaan. Dit is een lichte balseming, waardoor de natuurlijke processen, die na het overlijden aanvangen, voor 10 dagen worden gestopt. Als opbaring thuis via deze methode plaatsvindt, is er dan ook geen koeling van het lichaam nodig.
Begraven of cremeren?
Een van de belangrijkste beslissingen rondom de uitvaart is de keuze tussen begraven of cremeren. Helaas komt het vaak voor dat nabestaanden niet weten wat de voorkeur van de overledene precies was. Het blijft dan gissen. En dan komt het natuurlijk weleens voor dat nabestaanden later spijt hebben van hun keuze. Hoewel het geen leuk onderwerp is, is het goed om al eens na te denken wat beter bij u past: begraven of cremeren. Maak deze wens ook kenbaar aan uw dierbaren of leg deze vast in een uitvaartcodicil.
Notaris?
Als er een testament is, informeert u de notaris over het overlijden. Wij werken samen met verschillende notariskantoren. Wij kunnen u helpen met alles wat de notaris moet regelen zoals een verklaring van erfrecht.
Wij helpen u graag
Meld overlijden, 24 uur per dag bereikbaar.