Bent u opzoek naar onze livestream pagina?

Klik op de onderstaanden button en vul daar de code van de rouwkaart in.

Coronavirus en de uitvaart

Update: 17-06-2021

Ook binnen de uitvaartbranche zijn er nog enkele geldende maatregelen. Maar gelukkig hebben we wel een uitzonderingspositie waardoor we een waardevol afscheid kunnen organiseren.

Waar u normaal gesproken al uw familie, vrienden en kennissen om u heen heeft, zijn de plechtigheden nu toegankelijk voor besloten groepen. De aantallen zijn per locatie verschillend. Er zijn locaties waar uitvaartplechtigheden mogen organiseren tot 100 personen, mits deze de 1,5 meter kunnen garanderen. De aantal personen zijn exclusief medewerkers van de uitvaartorganisatie, voorganger dienst, medewerkers van bijvoorbeeld het crematorium.

Het bespreken van alle wensen voor een uitvaart doen wij als uitvaartbegeleiders gewoon bij de nabestaanden aan huis zoals u van ons gewend bent. Wel moeten wij rekeninghouden met het maximaal aantal personen dat op een huislocatie mag zijn. Mocht u liever toch de bespreking op één van onze locaties houden is dit uiteraard mogelijk. Als iemand aan het coronavirus is overleden of een van de familieleden is besmet met het virus stemmen we met de nabestaanden de mogelijkheden af.

Ondanks de maatregelen staat ons team dag en nacht voor u klaar staan en er alles aan doen om de uitvaart naar wens te laten verlopen. We denken graag met u mee in oplossingen. Zo kunnen wij mee denken in de juiste locatie en een livestream faciliteren zodat andere familie, vrienden en kennissen de uitvaart op afstand toch kunnen volgen.

In onze locaties, Roosendaal en Oud Gastel is het mogelijk om een intieme afscheidsdienst te laten plaatsvinden tot 35 personen.

Klik hier voor alle mogelijkheden die op dit moment kunnen zorgen voor een persoonlijk en waardig afscheid.

Hieronder vind u de meest gestelde vragen.

Mochten er verder toch nog vragen zijn horen wij het graag en kunt u met ons contact opnemen via 0165-564009 of via info@uitvaartcoppens.nl

Een dierbare komt te overlijden en is (misschien) besmet met het Coronavirus. Wat moet ik doen?

U meldt het overlijden op dezelfde manier. U kunt ons dag en nacht bereiken via 0165-564009. Telefonisch horen wij dan graag dat uw dierbare eventueel mogelijk besmet is met het Coronavirus.

Komt de uitvaartbegeleider bij ons thuis om de uitvaart te regelen?

Wij komen als uitvaartbegeleider gewoon bij u thuis om de uitvaart te regelen en alle wensen door te spreken voor een persoonlijk afscheid. Mocht de 1,5 meter niet gegarandeerd kunnen worden is een regelgesprek ook mogelijk op één van onze locaties.

Mag of kan een uitvaart nu wel gewoon doorgaan?

De uitvaartbranche heeft gelukkig een uitzonderingspositie waardoor een waardevol afscheid georganiseerd kan worden. Wel zal het in besloten kring van maximaal 100 personen plaats kunnen vinden.

In onze locaties, Roosendaal, Etten-Leur, en Oud Gastel is het mogelijk om een intieme afscheidsdienst te laten plaatsvinden tot 35 personen.

Wij kunnen als Coppens Uitvaartzorg faciliteren in een livestream zodat mensen op afstand of in een andere ruimte de dienst kunnen volgen. Dit kan zowel op een van onze eigen locaties maar ook in crematoria of eventueel kerken. Wij zullen altijd met u zoeken naar een passende oplossing.

Als u hierover vragen heeft neemt u gerust contact met ons op. 0165-564009 of via de e-mail, info@uitvaartcoppens.nl

Wat gebeurt er met mijn dierbare wanneer hij of zij is overleden aan het Coronavirus?

Wij geven de overledene dezelfde dienstverlening als iemand die niet is komen te overlijden aan het Coronavirus. Ook is het gewoon mogelijk om het lichaam te balsemen. Rouwbezoeken kunnen gewoon doorgaan, wij volgen een strikt hygiëneprotocol om de hygiëne van medewerkers, nabestaanden en gasten te waarborgen. Tijdens het verzorgen van overledenen met Corona dragen wij bijvoorbeeld beschermende kleding, wij reinigen na elk bezoek delen van het uitvaartcentrum dat vaak aangeraakt wordt en waar het virus kort zou kunnen overleven. Uitvaarten kunnen gewoon doorgaan, mochten er familieleden besmet zijn kan er eventueel uitstel aan worden gevraagd. Ook is het volgen van de dienst middels een livestream mogelijk. Het besmet raken via een overleden persoon is erg klein.

Blijft iemand na overlijden aan het Coronavirus besmettelijk?

Vanuit onderzoek bij Coronavirussen in het algemeen blijkt dat de overleving van het virus na overlijden, kort is. Het zou bij lage temperaturen zoals het koelen van het lichaam wel zo kunnen zijn dat het virus nog aanwezig is tot 3 dagen na overlijden. Maar het besmetten van een ander gebeurt meestal door niezen of hoesten. Dus wanneer je goede handhygiëne uitoefent is de kans om besmet te raken klein.

Is een thuisopbaring nog mogelijk na overlijden aan het Coronavirus?

Een thuisopbaring is mogelijk ook na het overlijden aan het coronavirus. We zullen dit goed moet de nabestaanden bespreken wat de eventuele maatregelen hiervoor zijn.

Condoleren, kan dat wel?

Condoleren mag op dit moment niet door een handdruk te geven. Maar je kunt wel op een hele respectvolle andere manier je blijk van troost richting de nabestaanden kenbaar maken. Bijvoorbeeld door je hand op je hart te leggen.Wij zullen als uitvaartleiders de nabestaanden geen hand schudden. Dit is een maatregel om het virus tegen te gaan. Wij gaan er vanuit dat iedereen hierin zijn of haar verantwoordelijkheid neemt.

Kan iemand die in quarantaine zit een uitvaart bijwonen?

Dit is helaas niet mogelijk om bij de uitvaart aanwezig te zijn. Wel is het mogelijk om middels een livestream de uitvaart te volgen. Het is ook mogelijk dat de uitvaart verplaatst word na een andere datum. Zodat het mogelijk is om de plechtigheid enkele weken later te laten plaatsvinden en iedereen hierbij aanwezig kan zijn. Wij kunnen hiervoor uitstel aanvragen.

Mag iemand uit een risicogroep – zoals mensen met een verzwakt immuunsysteem – naar de uitvaart komen?

Wij willen aan iedereen vragen om een beroep te doen op je eigen intuïtie om correct te handelen in het belang voor jezelf en voor anderen.

Een condoleance met catering mag dit wel?

Dit is zeker mogelijk, dus het is fijn om na een afscheidsdienst met uw naasten samen te zijn en na te praten. De mogelijkheden zijn hierin erg breed, u kunt kiezen voor een kopje koffie/thee met een broodje of eventueel het herinneren van de overledene tijdens een proost moment. Voor meer informatie hierover neem contact op met ons zodat wij u hierover uitleg kunnen geven wat de mogelijkheden zijn.

Mag er een aparte condoleancebijeenkomst in een uitvaartcentrum georganiseerd worden?

Ja, maar daarvoor gelden de algemene regels voor binnenruimten:
– maximaal 30 personen (inclusief kinderen, exclusief personeel) als de grootte van de ruimte dat toelaat,
– er is van te voren bekend wie er aanwezig zijn,
– er is een gezondheidscheck gedaan,
– en iedereen heeft zoveel mogelijk een vaste zitplaats.

Mag er thuis een condoleance georganiseerd worden?

In de thuissituatie mag per dag maar één persoon ontvangen worden. Een condoleance is dus niet mogelijk.

Voorgestelde pagina’s

Menu