Fundament Coppens Uitvaartzorg ligt in Wouw

Wouw – Coppens Uitvaartzorg bestaat bijna 33 jaar en is sinds de oprichting alleen maar gegroeid. Anno 2023 herinnert niets meer aan het kleine zolderkamertje op de Wouwse Boomhoefstraat waar Kees Coppens, samen met echtgenote Anja, zijn bedrijf startte met enkel een ouderwetse telefoon, fax en typemachine. In 2021 nam zoon Jeffrey het stokje van hen over. In een openhartig gesprek vertelt hij hoe het is om zijn ouders op te volgen, over wat hij heeft zien veranderen en wat altijd hetzelfde zal blijven…

Bij Coppens Uitvaartzorg staat alles in het teken van de overledenen en hun nabestaanden. “Die laatsten moeten met dankbaarheid terug kunnen kijken op de uitvaart van hun dierbare”, vat Jeffrey hun missie samen. Praten over de bedrijfsvoering en zijn rol daarin is dus geen vanzelfsprekendheid. Toch is Jeffrey bereid een kijkje te geven achter de schermen. “Het mooie team dat er nu staat heeft een monsterprestatie geleverd de afgelopen jaren. Ondanks zware, beperkende omstandigheden hebben we ieder afscheid op een waardige, persoonlijke manier vorm kunnen geven. Dat heeft van iedereen offers gevraagd. Voor mij is er daarom een missie bijgekomen: zorgen dat ook mijn medewerkers dankbaar zijn. Om extern op hoog niveau te functioneren, is een gezond intern werkklimaat nodig. Daarom werken we nu met teamleiders. Dit schept helderheid en ruimte om dit bijzondere beroep invulling te geven op een manier die past bij ieders talenten en grenzen.

jeffrey-uitvaartcentrum-roosendaal

pionieren
“Zelf kreeg ik alle vrijheid om mijn eigen weg te bewandelen. Na mijn grafische studie, begon ik een video- en filmonderneming op Aruba. Langs de zijlijn bleef ik betrokken bij het werk van mijn ouders. In 2010 kon ik me niet langer doof houden voor de roep om in ons familiebedrijf te stappen en keerde terug naar mijn roots. Ik heb geen seconde spijt gehad. De overname anderhalf jaar geleden verliep net zo soepel en organisch als onze samenwerking. Nooit zetten mijn ouders mij onder druk. Integendeel, zij moedigden mij aan om met ons bedrijf te blijven pionieren. Diezelfde ruimte gun ik mijn medewerkers. Zij gaan nooit op pad met targets, marges of tijdlimieten in hun achterhoofd. Dat waarderen de nabestaanden die ons de uitvaart toevertrouwen. In de afgelopen jaren is er veel veranderd, zeker na corona. Qua locatie is er veel meer mogelijk en vaker wordt gekozen voor een intiem afscheid. Onze aula in Roosendaal, geschikt voor maximaal 60 personen, voorziet in die behoefte. Welk budget ook, groot of klein, we denken graag mee. Want wat bij ons nóóit zal veranderen is de oprechte betrokkenheid bij de nabestaanden.”

Fundament
“Een groot voordeel is onze stevige nesteling in deze omgeving. Onze fundamenten liggen in Wouw. Mijn vader is daar geboren en getogen, net als mijn zus Mandy en ik. Inmiddels zijn we ook geworteld in Roosendaal, Oud Gastel en Etten-Leur, waar onze andere rouwcentra zijn gevestigd. We kennen de mensen die er wonen, begrijpen hun tradities en spreken hun taal. Uitbreiding in de toekomst sluit ik zeker niet uit, maar dan wel binnen dit gebied. Als we willen, kunnen we groeien tot ver buiten de regiogrenzen. Maar blijven we dan trouw aan onze kernwaarden en de visie die begon bij mijn ouders en nog altijd geademd wordt door ieder lid van ons team? En kunnen we zaken zoals vervoer en drukwerk op maat en in eigen beheer blijven faciliteren? Dat vraag ik me af en dus kies ik voor behoud van het kleinschalige karakter, ook al is Coppens Uitvaartzorg ondertussen een middelgrote uitvaartonderneming te noemen. Wel zullen we altijd blijven vernieuwen. Dat is nodig en maakt ondernemen leuk, maar mag nooit ten koste gaan van de kwaliteit.”

De cirkel rond
Hoewel minder vaak dan voorheen, vervult Jeffrey bewust nog de rol van uitvaartleider. “Het maakt mij een betere ondernemer. Mijn vader blijft weliswaar beschikbaar voor raad en daad, maar de dagelijkse leiding heeft hij in het volste vertrouwen aan mij overgedragen. Op mijn beurt vertrouw ik op de medewerkers die team Coppens vormen. Daar houden de parallellen overigens niet op. Mijn moeder richtte in 2003 rouwpraktijk Einderveer op die psychische nazorg biedt en waarin zij nog steeds actief is. Mijn vriendin Suzan is ook in het familiebedrijf gestapt als teamleider van het horecagedeelte. Beide sterke vrouwen staan bovendien aan de basis van een stabiel gezinsleven. Mijn moeder zorgde vroeger dat het mijn zus en mij aan niets ontbrak, Suzan doet hetzelfde voor onze twee kinderen. Mijn gezin maakt mij een beter mens en laat mij nooit vergeten waar het allemaal om draait, namelijk om aandacht; zowel privé als in dit mooie vak…”

familie-coppens-uitvaartcentrum-roosendaal

Heeft u vragen?

Wij staan dag en nacht voor u klaar.

Bekijk ook de andere nieuwsberichten

In-de-landelijke-week-van-de-begraafplaats

ETTEN-LEUR – In de landelijke week van de begraafplaats zijn de begraafplaatsen Binnentuin en Stationsstraat in Etten-Leur omgevormd tot gedenkparken.

Lees meer
14-april-hebben-wij-weer-twee-waardevolle-herdenkingsdiensten

14 april hebben wij weer twee waardevolle herdenkingsdiensten “Samen herinneren” georganiseerd.

Lees meer

Coppens Uitvaartzorg bestaat 30 jaar!

Lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.