Meld overlijden: 0165-564009

Roosendaal on Stage 2017

Roosendaal on Stage 2017

DOE DAG 9 MAART 2017:

De Doe Dag volgt op het On Stage Beroepenfeest. Leerlingen gaan op werkbezoek bij de beroepsbeoefenaren met wie ze een match hebben gemaakt. Docenten en mentoren (soms zelfs ouders) gaan mee als begeleiding. De bedoeling is dat leerlingen bij die gelegenheid de kans krijgen om de werkplek te zien en te ervaren.

Donderdag 9 maart 10.00 uur was het zover. Mariska, Lars en Ruben komen langs het rouwcentrum voor de Doe Dag. Na eerst een rondleiding met Jeffrey door het rouwcentrum volgt de (DOE) opdracht. De drie jongeren mogen samen met Kees en Jozina een uitvaartcodicil gaan maken, maar dan één Voor en Door Jongeren!

foto voor siteBezig zijn met de dood, waarom zou je?

Wij zeggen: Waarom zou je het eigenlijk niet doen?

Oké, het is misschien best wel een confronterend onderwerp,

maar wie weet nu beter wat voor afscheid bij jou past dan jijzelf?

Na de uitleg gaan Mariska, Lars en Ruben weer naar de volgende Doe Dag afspraak, maar niet voordat ze een vervolgafspraak hebben gemaakt voor over twee weken om het “Afscheidswensen boekje” definitief te maken.

Wij hopen dat door onze deelname aan Roosendaal On Stage de drempel voor jongeren te verlagen om kennis te maken met ons en ons dankbare beroep. Wij vonden het een hele geslaagde ochtend en kijken al uit naar het vervolg.

Wij vinden óók dat de leerlingen van het VMBO ertoe doen!