Meld overlijden, 24 uur per dag bereikbaar: 0165-564009

Bij leven alles geregeld

Steeds meer mensen vinden het belangrijk om het afscheid te laten aansluiten bij hun manier van leven. Alleen vindt men het niet altijd makkelijk om met dierbaren dit onderwerp te bespreken. Toch kan het wel een geruststellend idee zijn om eens even de tijd te nemen om een aantal zaken voor uzelf, maar ook die van uw partner, ouders of andere gezinsleden op een rijtje te zetten. Niets is zo vervelend om op het finale moment onvoorbereid een uitvaart te moeten regelen.

Uitvaartcodicil

Wij geven onze cliënten vooraf het advies om hun wensen vast te leggen via het zogenaamde ‘uitvaartcodicil’ (wilsbeschikking). Het is vooral voor nabestaanden van belang te weten wat er later moet gebeuren. Het ontzorgt hen in een emotievolle periode waarin zoveel praktische zaken geregeld moeten worden. Een uitvaartcodicil moet handgeschreven, gedateerd en ondertekend zijn. Het is wel belangrijk dat uw nabestaanden weten waar u deze bewaart.

U kunt ook een kopie van uw uitvaartcodicil bij ons vast leggen, zonder verdere kosten. Uiteraard kunt u in een vrijblijvend persoonlijk gesprek met ons uw wensen op papier laten zetten.